Indtast søgning

Arne Jacobsen

Arne Jacobsen (1902-1971) er en af de mest kendte danske arkitekter og møbeldesignere. Hans mange værker har positioneret ham som synonymet med moderne design - ikke bare i Danmark, men i hele verden. 

Allerede som barn var Arne Jacobsen optaget af det enkle og rene. En historie går sågar på, at han i sit børneværelse i lejligheden i København malede det viktorianske tapet over med kridhvid maling. Arne Jacobsen eksperimenterede meget med akvarelmaling gennem sin opvækst og drømte om at blive kunstmaler som voksen. 

Dette var hans far dog ikke enig i og Arne Jacobsen endte derfor med at studere på Kunstakademiet. Herfra afgik han i 1927 og fik, allerede kort efter, sit gennembrud på den danske arkitektscene, da han i 1929, sammen med Flemming Lassen, tegnede Fremtidens Hus. I årene efter tog det fart og Arne Jacobsen tegnede i 1933-1935 både Bellevue Strandbad, bebyggelsen Bellevista og Bellevue Teatret. Sammen udgjorde de tre værker den moderne arkitekturs indtog i Danmark. Siden tegnede Arne Jacobsen en lang række andre ikoniske og bemærkelsesværdige bygninger i Danmark, heriblandt Aarhus Rådhus og SAS Royal hotellet i København.

Til mange af de prestigefyldte bygninger han tegnede, begyndte Arne Jacobsen også at designe interiør. Hurtigt blev han også kendt som designer af lamper, tekstiler og moderne møbler.

I Arne Jacobsens møbeldesign gik hans kærlighed for naturen, dens organiske former og harmoniske udtryk igen. Han var en detaljens mand, der altid gennemarbejde ethvert design til punkt og prikke, for at skabe den perfekte balance mellem organisk enkelhed og funktionalisme.

Herhjemme er Arne Jacobsen idag synonymet med store designklassikere indenfor moderne dansk møbeldesign. Mange af hans moderne designs lever idag videre og beviser, igen og igen, deres tidløse værdi.

To af hans mest kendte og elskede designs, Ægget og Svanen, blev designet til Hotel SAS Royal i København. Stolenes organiske former var tegnet som kontrast til de rene og hårdere linjer i det arkitektoniske udtryk på hotellet. 

En anden kendt Arne Jacobsen-klassiker er Syver-stolen. Modsat mange andre af Arne Jacobsens møbeldesigns, blev denne ikke tegnet til et bestemt byggeri. Til gengælds blev den så populær, at den blev startskuddet til en lang serie af skalstole, heriblandt Liljen, Myren og Grand Prix stolen
 

En del af vores udvalg fra Arne Jacobsen

Se hele udvalget